Doorgaan naar hoofdcontent

Wie is Pieterfranciscus?Alround kunstenaar en Stadsfotograaf
Schrijver van korte verhalen, de blues en erotica, gedichten en rijm, mixedmedia, artjournals, ervaringsdeskundige,
wordart & performance, stad en straatfotograaf


Opleidingen: etaleur, en beeldende vormgeving, eigenlijk meer als een gevolg op mijn originele beroepsopleiding tuin aanleg en tuin onderhoud en bloemisterij. Later deed ik een verkorte opleiding. Coaching en massage dat doe ik alleen voor de hobby hoewel ik hier wel de opleidingen voor hebt gedaan. Ik deed dit meer om mijzelf te ontwikkelen, barrières te doorbreken!
Eigenlijk doe ik teveel om op te noemen. Het gaat er meer om wat ik wil gáán doen. Mijn gedichtenbundel bijvoorbeeld en korte verhalen met een eigen magazine, een of twee uitgaves. Maar het is net als een krant willen maken, iets wat ik altijd wel weer tegenkom. Muurkranten met mixed media, stencil art met de stencil machine. Mijn serie ansichtkaarten, ik heb een favoriet onderwerp en dat is Oosterse religieuze beelden die ik op onverwachte plaatsen tegenkom. Daar maak ik foto’s van. En ik kwam op de gedachte een keer waarom doe ik het niet gewoon een paar honderd stuks laten maken, en uitdelen, wat hindert mij daarin, eigenlijk niets! Behalve dat veel van mijn werk verdwijnt door pech. Hieronder het schilderij acryl Feniks een koolmees met heldere kleuren die is herrezen uit de vlammen. Waarom men daar een soort draken figuur voor neemt is mij een raadsel, iedereen wordt gelouterd, door een ervaring als een hergeboorte of anders!
Phoenix of de Feniks de vuurvogel, hergeboorte, zuivering
Ik ben ervaringsdeskundige. Mijn ervaringen bestaan uit een enorm oeuvre, een gevarieerd leven, niet naar een standaard zelfs niet van de groepen waar ik in of samen mee geleefd hebt. Ik klom meestal uit elke put van mijn levensweg, Door steeds zelf weer een nieuwe richting te vinden om mijn leven weer op gang te brengen. Ik heb mijn ervaringen door diverse opleiding beter leren verwoorden, de punten waarmee je vooruitgaat mee te nemen en die te delen. Moderne psychologie en de mystiek, sjamanisme, door zang en klank, symboliek in mijn schilderijen en schetsen weer te geven!

Wat trekt mijn aandacht?
Vaak weer gegeven door mijn eerste liefde de fotocamera, die weer opdook in mijn bestaan, hielp mijn aandachtig ‘zijn weer terug te vinden. Kunst ligt en leeft op de straat. Een straat museum met een doorlopende voorstelling die het Leven wordt genoemd!
Hiernaast de danseres,  "a piece of paper"

Ik heb verder meerdere meditatie-opleidingen gedaan en ben zelfs bevoegd om les te geven, dit zie je ook in mijn werk terug, Ook mijn quotes en korte verhalen, gedichten zijn er mede door geïnspireerd. Ik deel mijn geleide meditaties, soms op het wijde net, een kleine kring waar ik mensen meeneem naar andere werelden! En dat is ook de bedoeling van mijn verhalen, waar anderen zich graag door laten meevoeren.
Pieterfranciscus
 https://www.facebook.com/pieter.yustme/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Planten water geven, gebaseerd op de oude wollen draad, plus de planten couveuse

Boven de fles in doorgesneden, en het bovengedeelte is onderste boven in de fles geduwd. De lont is van wol.De planten couveuse de stekken hebben hier 6 weken zonder water in gezeten, en zijn nu goed genoeg geworteld

    Hier op onderstaande foto is de wortel ontwikkeling goed te zien
            Hier de planten in de fles met waterreservoir bij deze foto
 de plantencouveuse, een afgesloten pot met wat water ik heb er water ingedaan en het er meteen weer uitgegoten En de deksel er op en dicht! Na 6 weken geen water waren de stekken nog goed. En is ook goed te zien dat de pot helder blijft

Studenten plant met water reservoir

Eindelijk heeft de clorophytum het naar zijn zin
Nu na een maand of wat in de fles te staan, is de plant mooi groot geworden. En het systeem werkt goed al ga ik er nog iets aan trachten te verbeteren, Het werkt dat is het belangrijkst, en de plant voelt zich goed, of heeft het naar zijn zin met zijn wortels in de fles ook een link naar de foto’s van een tijd terug, net in de fles.  disposable art

minimaliseren kleding!

Ik las een stukje in de minimaliseren groep op facebook, over hoeveel stuks kleding is nu minimaal, de dame van het artikel had vijf of zes paar schoenen. En naar mijn gedachten hier over nog eigenlijk wel een kast vol! Ik dacht er even verder over na, van hoeveel heb ik eigenlijk! En kwam er op dat ik T-shirts heb en na enig tellen ook wel een vijf of zes stuks. En vooral  vaak sokken koop! Die slijten gewoon snel, kan erbij schrijven dat die sokken wel van een hele slechte kwaliteit zijn geworden zelfs de duurdere zien er na een paar keer wassen eruit als de sok die men voor de kerstman neerhangt, een soort jute zakken formaat. Nu  eerst even er over wat ik nodig hebt aan kleding! Nou ik werk veel in de tuin, dus als ik een nat pak haal, heb ik een complete set kleding plus schoenen nodig! En het droogt ook niet zo snel in deze tijd van het jaar dus heb ik er twee plus een set voor het weekeinde! En dat lijkt me eigenlijk ook al krap aan.
 Maar eerst even terug naar het onderwerp…